Goed voorbereid op reis

Met deze 8 tips gaat u goed voorbereid op reis. Zo kunt u zonder zorgen vakantie vieren , in het binnen- én buitenland:

  1. Mogen mijn medicijnen mee op reis? Slaappillen, sterke pijnstillers en ADHD- en kalmeringsmiddelen mogen niet zomaar de grens over. U heeft hier een verklaring voor nodig. Het kost minimaal 2 weken om de juiste verklaring te krijgen. Begin dus op tijd. Kijk op Apotheek.nl/opreis voor meer informatie.
  2. Moet ik extra medicijnen bestellen? Controleer uw medicijnvoorraad ruim voor vertrek. En bestel ze op tijd.
  3. Heb ik een medicijnpaspoort? In uw medicijnpaspoort staan alle gegevens over uw medicijnen en andere zaken, zoals allergieën. Handig tijdens een bezoek aan dokter of apotheek op uw reisbestemming.
  4. Is mijn reisapotheek compleet? Welke middelen neemt u mee tegen kwaaltjes en ziekten onderweg? Wat mag u niet vergeten als u ver of lang op vakantie gaat? Klik Hier voor een handige checklist
  5. Zitten mijn medicijnen in de originele verpakking? Neem u medicijnen mee in de originele verpakking met het etiket erop. Dit voorkomt onduidelijkheid bij de douane.
  6. Mag ik in de zon met mijn medicijn? Sommige medicijnen kunnen u overgevoelig maken voor zonlicht. Vraag ons of u met uw medicijn moet opletten in de zon.
  7. Hoe kan ik mijn medicijnen op reis het beste bewaren? Hoge en lage temperaturen kunnen effect hebben op de werking van uw medicijn. We vertellen u graag hoe u uw medicijn het beste bewaart, ook in de auto of het vliegtuig
  8. Welk effect heeft het tijdsverschil op mijn medicijninname? Wij bespreken graag met u wat een goed innamemoment is tijdens uw vakantie.