Chronische Medicatie Service

Wat is het?

Wanneer u meerdere geneesmiddelen gebruikt is het prettig wanneer u niet steeds elk middel apart hoeft te laten herhalen, maar dit voor alle geneesmiddelen tegelijk kunt doen. In één keer dus.

Hoe werkt het ?

Het begin

U krijgt van ons een overzicht met alle geneesmiddelen die u gebruikt. Thuis telt u, eenmalig, per geneesmiddel alle tabletten die u nog in huis heeft en noteert dat aantal op het overzicht. Dit overzicht neemt u mee naar Apotheek Flevowijk waar u ter aanvulling geneesmiddelen mee krijgt, zodat al uw geneesmiddelen tegelijk op zullen zijn. Mocht u het lastig vinden uw tabletten zelf te tellen, dan kunnen wij u hierbij helpen.

Het vervolg

Na het tellen, zijn er twee mogelijkheden:

  • U krijgt een overzicht mee dat u zelf bij ons inlevert op het moment dat uw geneesmiddelen bijna op zijn.
  • Wij mailen of bellen u op het moment dat uw geneesmiddelen bijna op zijn, bespreken met u wat u nodig heeft en of er wijzigingen zijn. Vervolgens verzorgen wij voor u de aanvraag bij uw huisarts en bezorgen, indien gewenst, de geneesmiddelen bij u thuis.

Aanvraag periodes

In de meeste gevallen zullen wij op uw overzicht de hoeveelheden van uw geneesmiddelen vermelden voor een periode van 3 maanden. Mocht u uw geneesmiddelen liever voor 1 of 2 maanden willen ontvangen, dan kan dat ook.

Wijzigingen in uw medicatie

Wanneer u een nieuw geneesmiddel krijgt, zullen wij proberen om bij de tweede verstrekking van dat geneesmiddel, de hoeveelheid mee te geven, zodanig dat ook dat geneesmiddel met uw andere geneesmiddelen gelijk loopt.

Bij wijzigingen in het gebruik van geneesmiddelen die u al gebruikt, proberen wij dit direct gelijk te laten lopen.

Antidepressiva, rust en slaapmiddelen

Aangezien dit soort middelen vaak een ander soort begeleiding van uw arts vraagt dan andere geneesmiddelen, heeft een aantal huisartsen aangegeven, deze middelen niet zonder meer te herhalen.

Indien u dit soort middelen gebruikt, dient u dit middel apart aan te vragen. Dit kunt u doen door een aantekening te maken op het overzicht dat u ook het betreffende middel wenst te ontvangen.

Voorraden

Indien u van een bepaald geneesmiddel nog voldoende in huis heeft, kunt u dit geneesmiddel op het overzicht doorstrepen of indien u slechts een deel nodig heeft kunt u het aantal wijzigen. Bij aflevering van uw geneesmiddelen ontvangt u weer een nieuw overzicht.

Voor wie ?

Onze chronische medicatie service is voor iedereen die meerdere geneesmiddelen gebruikt of voor diegene die een of meer huisgenoten heeft die geneesmiddelen gebruiken.

Waarom ?

  • Voor uw gemak.
  • Voor een beter overzicht, voor u, uw arts of specialist.
  • Een hulpmiddel bij het goed innemen van uw geneesmiddelen.

Pharmaself uitgifte-automaat

U kunt gebruik maken van de Pharmaself uitgifte-automaat.

Lees voor verdere informatie en voorwaarden hier.